🚚 🍯   Darmowa wysyłka od
(Paczkomaty In Post)
199,00 zł

Przepis na brownie czekoladowe z gruszką #przepisybartnika

Potrzebujemy:


2-3 gruszki

2 cukinie (ok 350 g)

115 g masła

4 łyżki masła Kakaowy Orzeszek @bartnik_mazowiecki

5 łyżek miodu

szczypta soli

2 duże jajka

pół szklanki kwaśnej gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego

300 g mąki pszennej

1 łyżeczka sody oczyszczonej

pół łyżeczki proszku do pieczenia

60 g kakao

Wykonanie: 

Gruszki jeśli są bardzo twarde to gotujemy ok 5 minut. Moje były już miękkie, więc pominęłam ten krok. Można obrać je ze skórki, ale nie trzeba. Wydrążyłam nasiona. Masa: Do misy miksera dodałam masło, zamiast cukru- miód, zaczęłam ucierać, aż składniki się połączą. Następnie dodałam pastę orzechową i znowu mieszamy. Kolejny etap to suche składniki, które dodajemy na przemian z jogurtem, mieszamy szpatułką, powtarzamy- dosypujemy suche i znowu jogurt. Na koniec dodajemy startą cukinię. Formę (25cm) wyłożyłam papierem do pieczenia- spód. Ułożyłam gruszki, jeśli się przewracają można obciąć spód, tak żeby były równe i delikatnie przelałam masę. Piekarnik 160 stopni i pieczemy ok godzinki lub do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu wyciągamy z formy i czekamy aż wystygnie.

Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium