🚚 🍯  Złóż zamówienie za 189 zł i skorzystaj z opcji darmowej dostawy!

Szukaj

Pyłek pszczeli

25.00 zł

Czas dostawy: 2 dni

Pyłek pszczeli suszony

Rok podbioru: 2021

Pyłek pszczeli to naturalne obnóża pyłkowe kwiatów zbierane i formowane przez pszczoły. Pyłek pszczeli jest przemrożony, wysuszony oraz owiany na wialni. Gotowy do spożycia, pyszny i zdrowy!

Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.

Pyłek pszczeli to jeden z najcenniejszych produktów wytwarzanych przez pszczoły. Ze względu na bogactwo witamin, minerałów i mikroelementów pyłek kwiatowy (pszczeli) ma szeroką gamę zastosowań i z powodzeniem może zastępować sztuczne suplementy diety. 

Pyłek pszczeli spożywa się najczęściej w formie płynnej – rozpuszcza się go z letnią, przegotowaną wodą, zostawia na kilka godzin i po przemieszaniu wypija. Można do smaku dodać łyżeczkę miodu. Pyłek kwiatowy (pszczeli) już rozpuszczony w wodzie charakteryzuje zapach kwiatów i miodu, zaś jego smak jest lekko mdły, niektórzy opisują go jako ziemisty. 

Pyłek pszczeli jest szczególnie polecany w przypadku:

  • Potrzeby wzmocnienia odporności organizmu
  • Niedoborów witamin i mikroelementów
  • Osłabienia i zwiększonej aktywności fizycznej lub umysłowej
  • Dla osób uprawiających sport, ćwiczących na siłowni
  • W przypadku wypadania włosów, problemów z paznokciami i skórą

Nasz pyłek kwiatowy (pszczeli) charakteryzuje najwyższa jakość. Pyłek kwiatowy zawsze dokładnie przygotowujemy do sprzedaży – pyłek najpierw suszymy po to by się nie psuł, następie mrozimy w celu zachowania swoich właściwości, a na końcu oczyszczamy na wialni żeby był pozbawiony zanieczyszczeń mechanicznych.

Należy pamiętać, że pyłku pszczelego nie należy rozpuszczać w gorącej wodzie. Osoby uczulone na produkty pszczele powinny zachować ostrożność ponieważ pyłek kwiatowy może wywołać u nich reakcję alergiczną. Jeżeli nie wiemy czy mamy uczulenie na pyłek, przed spożyciem należy wykonać próbę alergiczną - delikatnie wziąć na język jedno obnóże pyłku, jeżeli po spożyciu wystąpi pieczenie lub mrowienie może to oznaczać uczulenie na pyłek kwiatowy.

Więcej o właściwościach naszego pyłku pszczelego i sposobach stosowania.



Najczęściej kupowane



Przeczytaj więcej o nas i naszych produktach

Jak wykorzystać masło orzechowe?

Jak wykorzystać masło orzechowe?

Przeważnie smarujemy nim kanapki, jednak w rzeczywistości ma o wiele więcej zastosowań. Z czym jeść masło orzechowe? Przedstawiamy nasze propozycje, pośród których coś dla siebie znajdą zarówno zwolennicy słodkości, jak i entuzjaści wytrawnych dań....

Przeczytaj więcej
Malinowo- orzechowy ser camembert - przepis #przepisybartnika

Malinowo- orzechowy ser camembert - przepis #przepisybartnika

Jeśli lubicie połączenie sera z nutą słodyczy i lekkiej goryczki orzechów to mamy przepis dla Was! Pyszny ser camembert w połączeniu z naszym masłem orzechowym i miodem lipowym to pomysł na szybką i smaczną kolację. 

Przeczytaj więcej
Miód na odporność - jaki wybrać?

Miód na odporność - jaki wybrać?

Miód na odporność – jaki wybrać? Chłodne wieczory zapowiadają zbliżającą się jesień. Z głębi szafy wydobywamy ciepłe swetry i szale. Niejako automatycznie zapewniamy organizmowi zewnętrzną ochronę, jednak warto zadbać także o wzmocnienie od środka....

Przeczytaj więcej

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów