Naturalny miód wielokwiatowy

Miód wielokwiatowy

STAN: DOSTĘPNY

Data rozlania do słoików: czerwiec 2019 r.
Konsystencja: skrystalizowany.
Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.

Miód wielokwiatowy to miód niepowtarzalny ponieważ stanowi on mieszankę nektarów różnych kwiatów. Z tego względu miód wielokwiatowy od jednego pszczelarza może mieć zupełnie inny smak niż miód od pszczelarza z innego rejonu Polski. Miód wielokwiatowy najczęściej charakteryzuje słodki i delikatny smak, zaś jego barwa może wahać się od jasnożółtej do bursztynowej lub ciemnożółtej. Nasz miód wielokwiatowy zaliczany jest do miodów wiosennych. Miód wielokwiatowy ze zbiorów 2019 ma ciemny kolor i słodki, przyjemny smak, świetnie sprawdzi się jako naturalny i zdrowy zamiennik cukru!

Miód wielokwiatowy polecany jest w przypadku:

  • osób cierpiących na alergię na pyłki kwiatów (w celu odczulenia, należy jednak wykonać próbę alergiczną),
  • osłabienia organizmu,
  • anemii oraz przemęczenia,
  • problemów skórnych lub wypadaniu włosów.

Miód wielokwiatowy wykazuje działanie:
  • wzmacniające,
  • upiększajace,
  • odżywcze.

Więcej o właściwościach naszego miodu wielokwiatowego.

Należy pamiętać, że miód traci właściwości prozdrowotne w temperaturze przekraczającej 40 stopni. Krystalizacja to naturalny proces świadczący o wysokiej jakości miodu. Miód należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


DOSTĘPNE GRAMATURY: 1100 g, 450 g
Logo Dziedzictwa Kulinarnego
Do góry