Naturalny miód lipowy

Miód lipowy

STAN: DOSTĘPNY

Data rozlania do słoików: lipiec 2019 r.
Konsystencja miodu: skrystalizowany, konsystencja drobnoziarnista.
Produkt polski, wytworzony przez pszczoły na Mazowszu.

Miód lipowy jest przez wielu uznawany za najlepszy w smaku miód. Charakteryzuje go bardzo delikatny zapach kwiatu lipy i jasnożółta lub lekko złotawa barwa. Kolor może być też ciemniejszy jeżeli w momencie nektarowania lipy występowała spadź liściasta. W smaku miód lipowy jest słodki i lekko ostry. Świetnie sprawdza się jako słodki i zdrowy dodatek do herbaty lub lemoniady. Pysznie smakuje także na kanapce!

Miód lipowy szczególnie polecany jest w przypadku:

  • chorób górnych dróg oddechowych,
  • przeziębień,
  • chorobach układu krwionośnego,
  • chorobach układu moczowego.

Miód lipowy wykazuje działanie:
  • przeciwgorączkowe,
  • wykrztuśne,
  • rozgrzewające,
  • antybiotyczne,
  • wzmacniające odporność,
  • uspokajające i wykrztuśne.

Więcej o właściwościach naszego miodu lipowego.

Należy pamiętać, że miód traci właściwości prozdrowotne w temperaturze przekraczającej 40 stopni. Krystalizacja miodu świadczy o jego wysokiej jakości. Należy przechowywać w ciemnym i suchym miejscu.


DOSTĘPNE GRAMATURY: 1100 g, 450 g, 650 g
Logo Dziedzictwa Kulinarnego
Do góry